bewaar
Krieltjes met kruidenboter
Krieltjes met kruidenboter
bewaar

Krieltjes met kruidenboter

20 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krielaardappelen

2 el

verse peterselie

2 el

verse bieslook

1 teen

knoflook

2 tl

grof zeezout

50 g

ongezouten roomboter

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in de schil in 15 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook. Roer de peterselie, bieslook, knoflook en het zout door de boter. Breng op smaak met peper.

2

Giet de krieltjes af, laat iets afkoelen en snijd de grotere krieltjes eventueel doormidden. Voeg de kruidenboter aan de nog warme aardappeltjes toe en schep om.

tip

bereidingstipJe kunt de kruidenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.