bewaar
Broccoli met kruidenboter
Broccoli met kruidenboter
bewaar

Broccoli met kruidenboter

15 min. bereiden
20 min. wachten
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1 teen

knoflook

4 el

verse bieslook

2 el

verse platte peterselie

100 g

ongezouten roomboter

600 g

broccoli

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook. Snijd de bieslook en de peterselie fijn. Meng de boter met het rasp, de knoflook, bieslook en de peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

2

Schep de kruidenboter in een stuk aluminiumfolie, maak er een rolletje van en leg minimaal 20 min. in de koelkast. Snijd de broccoli in roosjes en kook in weinig water en met zout in 4 min. beetgaar. Giet de broccoli af en schud om met stukjes kruidenboter.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.