bewaar
Zuurkool-chorizostamppot
Zuurkool-chorizostamppot
bewaar

Zuurkool-chorizostamppot

Geef Hollandse stamppot eens een Spaans accent met chorizo.

35 min. bereiden
251waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappel

500 g

kruidenzuurkool

100 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

125 g

chorizoworst aan een stuk

50 g

groene olijven zonder pit

125 g

zachte geitenkaas

Geef Hollandse stamppot eens een Spaans accent met chorizo.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en spoel af. Kook de aardappelen met zout in ca. 20 min. gaar. Kook in een andere pan de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.

2

Verwarm in een steelpan melk en boter op laag vuur. Stamp de aardappelen met het melkmengsel tot een smeuïge puree.

3

Snijd de chorizo in blokjes en hak de groene olijven grof. Meng de zuurkool door de puree en verbrokkel de geitenkaas erboven. Schep de chorizo en olijven erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

tip

Zuurkool

Instructievideo - 04:12 min.