bewaar
Stamppotje rode biet met geitenkaas en notentopping
Stamppotje rode biet met geitenkaas en notentopping
bewaar

Stamppotje rode biet met geitenkaas en notentopping

Stamppot met bietjes? Yes you can! Lekker met geitenkaas en heel veel noten.

30 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

4 takjes

verse tijm

75 g

ongezouten walnoten

25 g

pompoenpitten

75 g

geroosterde amandelen

150 g

belegen geitenkaas

200 ml

halfvolle melk

800 g

geraspte bietjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppot met bietjes? Yes you can! Lekker met geitenkaas en heel veel noten.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de takjes tijm en eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten en pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord, meng met de amandelen en hak grof.

3

Snijd de geitenkaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk samen met de bietjes op laag vuur.

4

Giet de aardappelen af. Verwijder de tijm en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de melk en bietjes toe, roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het noten-pittenmengsel.