Stamp­pot­je ro­de biet met gei­ten­kaas en no­ten­top­ping

Stamppot met bietjes? Yes you can! Lekker met geitenkaas en heel veel noten.

(0) waardeer
hollands hoofdgerecht Stamppot met bietjes? Yes you can! Lekker met geitenkaas en heel veel noten. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de takjes tijm en eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten en pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord, meng met de amandelen en hak grof.
  3. Snijd de geitenkaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk samen met de bietjes op laag vuur.
  4. Giet de aardappelen af. Verwijder de tijm en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de melk en bietjes toe, roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het noten-pittenmengsel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Stamppotje rode biet met geitenkaas en notentopping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot­je ro­de biet met gei­ten­kaas en no­ten­top­ping

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 4 takjes verse tijm

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de takjes tijm en eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 75 g ongezouten walnoten
  • 25 g pompoenpitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten en pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 75 g geroosterde amandelen

Laat afkoelen op een bord, meng met de amandelen en hak grof.

4
4
  • 150 g belegen geitenkaas
  • 200 ml halfvolle melk
  • 800 g geraspte bietjes

Snijd de geitenkaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk samen met de bietjes op laag vuur.

5
5

Giet de aardappelen af. Verwijder de tijm en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn.

6
6

Voeg de melk en bietjes toe, roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het noten-pittenmengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.