Spa­ghet­ti met ro­de biet, gei­ten­kaas & pis­ta­che

Door de bieten krijgt de spaghetti niet alleen extra smaak, maar ook een mooi kleurtje.

(8) waardeer
italiaans hoofdgerecht Door de bieten krijgt de spaghetti niet alleen extra smaak, maar ook een mooi kleurtje. 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti in 8 min. al dente (beetgaar). Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 4 min. Voeg de geraspte biet toe en warm 1 min. mee.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
  4. Giet de pasta af. Voeg de bietjes, 1 el citroensap (per 4 personen), het rasp en de peterselie toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over de borden, verkruimel de geitenkaas erover, bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de rest van de olie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met rode biet, geitenkaas & pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ro­de biet, gei­ten­kaas & pis­ta­che

1
1
  • 300 g Barilla spaghetti n.5

Kook de spaghetti in 8 min. al dente (beetgaar).

2
2
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten

Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 800 g koelverse geraspte bietjes

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 4 min. Voeg de geraspte biet toe en warm 1 min. mee.

5
5
  • ½ citroen
  • 15 g verse platte peterselie

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.

6
6

Giet de pasta af. Voeg de bietjes, 1 el citroensap (per 4 personen), het rasp en de peterselie toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 125 g verse geitenkaas naturel
  • 1 el extra vierge olijfolie

Verdeel de pasta over de borden, verkruimel de geitenkaas erover, bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de rest van de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.