Rode bietensalade met bloemkoolrijst, geitenkaas en pistache
Rode biet en geitenkaas zijn een match made in heaven. Zeker in deze salade met bloemkoolrijst en pistache.
8 ingrediënten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof.
Verhit ondertussen de olie in een kleine (koeken)pan op middelhoog vuur en voeg het komijn- en korianderzaad toe. Verwarm 4-5 min. op laag vuur tot de specerijen gaan geuren. Zet het vuur uit.
Meng de geraspte biet en bloemkoolrijst met de specerijenolie en azijn. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Bewaar in de afsluitbare lunchtrommel of -pot.
Bewaar de geitenkaas en pistache apart. Verkruimel vlak voor serveren de kaas over de salade en bestrooi met de pistache.
Rode bietensalade met geitenkaas, bloemkoolrijst en pistache
Instructievideo - 00:47 min.
Rode bietensalade met bloemkoolrijst, geitenkaas en pistache
Rode biet en geitenkaas zijn een match made in heaven. Zeker in deze salade met bloemkoolrijst en pistache.
null personen
335 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof.
Verhit ondertussen de olie in een kleine (koeken)pan op middelhoog vuur en voeg het komijn- en korianderzaad toe. Verwarm 4-5 min. op laag vuur tot de specerijen gaan geuren. Zet het vuur uit.
Meng de geraspte biet en bloemkoolrijst met de specerijenolie en azijn. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Bewaar in de afsluitbare lunchtrommel of -pot.
Bewaar de geitenkaas en pistache apart. Verkruimel vlak voor serveren de kaas over de salade en bestrooi met de pistache.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g gepelde pistachenoten
2 el extra vierge olijfolie
½ tl komijnzaad
½ tl korianderzaad
200 g geraspte rode bieten
200 g koelverse bloemkoolrijst
1 el appelciderazijn
50 g geitenkaas schijfjes
Dit heb je nodig
lunchbakje of weckpot