bewaar
Kruidige kipreepjes en hutspot met een pittige touch
Kruidige kipreepjes en hutspot met een pittige touch
bewaar

Kruidige kipreepjes en hutspot met een pittige touch

Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.

30 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

kruimige aardappel

1 teen

knoflook

1 el

arachideolie

400 g

fijngesneden hutspotgroenten

½ el

tabasco

1

rode puntpaprika

200 g

kipdijfiletreepjes shoarma

20 g

ongezouten roomboter

75 ml

halfvolle melk

50 g

cheddar aan stuk

Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipreepjes en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4

Giet de aardappelen af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Rasp de cheddar. Meng de hutspotgroenten en 2/3 van de kaas door de puree. Serveer met de kipreepjes en bestrooi met de rest van de kaas.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.