Hete hutspot met shoarma
Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 2 el arachideolie
- 500 g verse gesneden hutspotgroenten
- 1 el tabasco
- 2 zoete puntpaprika's
- 400 g kipdijfiletreepjes shoarma
- 900 g verse aardappelpuree
- 100 g cheddar (geraspt)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, knoflook, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipshoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Meng de hutspotgroenten met de aardappelpuree en 3/4 van de kaas. Serveer met de shoarma, bestrooi met de rest van de kaas.
combinatietip:
Lekker met een rauwkostsalade van o.a. komkommer, radijs, rode ui, peterselie en een frisse yoghurtdressing.
serveertip:
Houd je van extra pittig? Serveer de tabasco erbij voor extra pit.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 1.335 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Hete hutspot met shoarma
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hete hutspot met shoarma
- 2 el arachideolie
- 500 g verse gesneden hutspotgroenten
- 1 el tabasco
Verhit de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, knoflook, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 2 zoete puntpaprika's
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen.
- 400 g kipdijfiletreepjes shoarma
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipshoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 900 g verse aardappelpuree
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
- 100 g cheddar
Meng de hutspotgroenten met de aardappelpuree en 3/4 van de kaas. Serveer met de shoarma, bestrooi met de rest van de kaas.
combinatietip:
Lekker met een rauwkostsalade van o.a. komkommer, radijs, rode ui, peterselie en een frisse yoghurtdressing.
serveertip:
Houd je van extra pittig? Serveer de tabasco erbij voor extra pit.