Aardappelsalade met cashewnoten

Advertentie
Ingrediënten
- 600 g vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl zak a 2 kg)
- 3 stengels bleekselderij
- 1 sinaasappel
- 4 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- ½ eetlepel shoarmakruiden
- 1 zak eikenbladslamelange (100 g)
- 100 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc verkruimeld)
- 100 g gezouten cashewnoten
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schoonboenen, in lengte halveren en in smalle parten snijden. In pan met weinig kokend water en wat zout aardappels in ca. 10 min. beetgaar koken. Bleekselderij wassen, in stukken snijden en dan in dunne reepjes. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. Dressing kloppen van sinaasappelsap, -rasp, olie en shoarmakruiden. Aardappels afgieten, door dressing scheppen en 10 min. laten afkoelen. Bleekselderij, slamelange, geitenkaas en cashewnoten door aardappels scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 37 g
- vet 27 g