Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen

voorgerecht
4 personen
3
59
Advertentie
Ingrediënten
- 500 g gepelde tijgergarnalen (rauw diepvries)
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 1 dl medium dry sherry
- 1 theelepel Japanse sojasaus
- 1 komkommer
- 10 sprietjes bieslook
- 1 half zakje waterkers (of veldsla a 75 g)
Keukenspullen
- keukenpapier
- kwastje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Tijgergarnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen. Garnalen goed droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan olie verhitten. Garnalen met sinaasappelrasp 3-4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. Sherry en sojasaus erdoor roeren en geheel nog ca. 1 minuut zachtjes laten sudderen. Garnalen in marinade laten afkoelen. Met dunschiller komkommer schillen. Komkommer doormidden snijden, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Met kaasschaaf lange dunne repen van komkommer schaven. Komkommerrepen op dikke laag keukenpapier laten uitlekken. Bieslook in fijne ringetjes knippen en door afgekoelde garnalen scheppen. Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
- Rand van vier grote borden met brede kwast bestrijken met wat marinade van garnalen. In midden vierkant vormen van repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade. Blaadjes waterkers en garnalen erover verdelen. Serveren met toast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 2 g
- vet 8 g