bewaar
Cocktail van tijgergarnalen met whisky
Cocktail van tijgergarnalen met whisky
bewaar

Cocktail van tijgergarnalen met whisky

35 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 zak

rauwe gepelde tijgergarnalen

2 stengels

bleekselderij

½ zak

veldsla

1 zakje

rucolasla

7 eetlepels

olijfolie

4 eetlepels

whisky

1 theelepel

mosterd

1 theelepel

gedroogde dragon

Aan de slag

1

Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Bleekselderij in kom leggen, kokend water erop schenken en na 1 min. bleekselderij in vergiet laten uitlekken. Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen, rucola grof scheuren. Bleekselderij met veldsla en rucola mengen. Dressing kloppen van 5 el olie, 2 el whisky, mosterd, dragon en zout en peper naar smaak.

2

Ontdooide garnalen goed droog deppen. In koekenpan in rest van olie garnalen op matig vuur gaarbakken, af en toe omscheppen. Rest van whisky over garnalen druppelen en op hoog vuur laten verdampen. Whiskydressing opkloppen en door sla scheppen. Sla over zes grote wijnglazen verdelen. Garnalen erop leggen. Eventueel garneren met groen van bleekselderij.