Cocktail van tijgergarnalen met whisky

voorgerecht
6 personen
3
19
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak rauwe gepelde tijgergarnalen (diepvries, 500 g)
- 2 stengels bleekselderij (zeer fijn gesneden)
- ½ zak veldsla (a 15 g)
- 1 zakje rucolasla (30 g)
- 7 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels whisky (Gall&Gall)
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel gedroogde dragon
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Bleekselderij in kom leggen, kokend water erop schenken en na 1 min. bleekselderij in vergiet laten uitlekken. Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen, rucola grof scheuren. Bleekselderij met veldsla en rucola mengen. Dressing kloppen van 5 el olie, 2 el whisky, mosterd, dragon en zout en peper naar smaak.
- Ontdooide garnalen goed droog deppen. In koekenpan in rest van olie garnalen op matig vuur gaarbakken, af en toe omscheppen. Rest van whisky over garnalen druppelen en op hoog vuur laten verdampen. Whiskydressing opkloppen en door sla scheppen. Sla over zes grote wijnglazen verdelen. Garnalen erop leggen. Eventueel garneren met groen van bleekselderij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 230 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 1 g
- vet 19 g