bewaar
Koolvis in sinaasappel-mosterdsaus
Koolvis in sinaasappel-mosterdsaus
bewaar

Koolvis in sinaasappel-mosterdsaus

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

300 g

pandanrijst

4 eetlepels

olie

1 pak

koolvisfilet

2 zakjes

peen julienne

150 ml

sinaasappelsap

3 eetlepels

grove mosterd

250 ml

slankroom

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. In koekenpan 2 el olie verhitten en bevroren vis op matig vuur in 12-15 min. gaarbakken, halverwege voorzichtig keren. In kom dressing roeren van driekwart van sinaasappelsap, 2 el olie, zout en peper. Wortelreepjes erdoor mengen. Vis uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Mosterd door bakvet roeren. Room en rest van sinaasappelsap toevoegen en saus iets laten inkoken. Vis, rijst en wortelsalade over vier borden verdelen. Saus over vis schenken.