bewaar
Dillerijst met vis-groentesaus en rivierkreeftjes
Dillerijst met vis-groentesaus en rivierkreeftjes
bewaar

Dillerijst met vis-groentesaus en rivierkreeftjes

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

verse dille

1 pak

koolvisfilet

300 g

pandanrijst

25 g

boter

1 zak

gesneden prei

1 zak

peen julienne

200 ml

tuinkruiden bouillon

1 beker

crème fraîche

1 bakje

rivierkreeftjes

500 g

tuinerwten

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Aan de slag

Dille fijnsnijden. Koolvis in stukjes snijden. Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Dille erdoor scheppen. Hapjespan met boter verhitten. Hierin prei ca. 2 min. omscheppend bakken. Wortel toevoegen en 1 min. meebakken. Vis toevoegen en ca. 1 min. meebakken. Bouillon toevoegen, alles aan de kook brengen en ca. 1 min. zachtjes doorkoken. Crème fraîche en rivierkreeftjes erdoor scheppen. Saus doorwarmen (niet meer laten koken) en zout en peper naar smaak toevoegen. Intussen tuinerwten in ruim kokend water met zout naar smaak gaar koken. Kookwater afgieten. Rijst en tuinerwten over 4 borden verdelen. Vis-groentesaus ernaast scheppen.