Konijnenbout met worteljus

Advertentie
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- 3 eetlepels boter
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel mosterd
- 200 ml wortelsap (fles a 750 ml)
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 1 zakje peen julienne (a 150 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Konijnenbout bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en konijnenbouten rondom aanbraden. Sinaasappelsap en mosterd toevoegen en konijn afgedekt in 1 uur zachtjes gaarstoven. Eventueel halverwege scheutje water toevoegen. Konijnenbouten uit pan nemen en in warme schaal leggen. Wortelsap en dragon door braadvocht roeren, aanbaksels losroeren en geheel op hoog vuur laten inkoken tot mooie saus. Eenderde van julienne erdoor roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Lekker met pasta en boontjesmix van peultjes en tuinerwten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g