bewaar
Konijnenbout met worteljus
Konijnenbout met worteljus
bewaar

Konijnenbout met worteljus

1 uur 15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

konijnenbouten

3 eetlepels

boter

50 ml

sinaasappelsap

1 eetlepel

mosterd

200 ml

wortelsap

1 theelepel

gedroogde dragon

1 zakje

peen julienne

Aan de slag

Konijnenbout bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en konijnenbouten rondom aanbraden. Sinaasappelsap en mosterd toevoegen en konijn afgedekt in 1 uur zachtjes gaarstoven. Eventueel halverwege scheutje water toevoegen. Konijnenbouten uit pan nemen en in warme schaal leggen. Wortelsap en dragon door braadvocht roeren, aanbaksels losroeren en geheel op hoog vuur laten inkoken tot mooie saus. Eenderde van julienne erdoor roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Lekker met pasta en boontjesmix van peultjes en tuinerwten.