bewaar
Champignoncouscous met gerookte kip
Champignoncouscous met gerookte kip
bewaar

Champignoncouscous met gerookte kip

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

1

gerookte kipfilet

250 g

kastanjechampignons

3 eetlepels

olie

150 g

couscous

½ zak

waterkers

2 eetlepels

citroensap

125 ml

crème fraîche

1 theelepel

tijm

Aan de slag

Kipfilet in plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en champignons 7-8 min. zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Intussen couscous volgens gebruiksaanwijzing wellen in kokend water. Waterkers mengen met 1 el olie, 1 el citroensap, zout en peper. Gewelde couscous op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper. Crème fraîche door champignons scheppen en op hoog vuur nog 2 min. meewarmen. Saus op smaak brengen met tijm, zout en peper. Couscous, champignonsaus, kip en waterkerssalade over twee borden verdelen.