Sinaasappelsorbetijs met camparisiroop

italiaans
nagerecht
4 personen
4
16
Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- diepvriesbak (inhoud 1 liter)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm (zonder te laten koken) 300 ml bloedsinaasappelsap, 125 g suiker en 300 ml water tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Schenk in de diepvriesbak en zet 2 uur in de vriezer. Roer daarna elke 30 min. los met een vork. Na 4-5 uur heeft het sorbetijs de juiste structuur.
- Breng in een steelpan de Campari met de rest van het sap en de suiker aan de kook. Laat het mengsel tot 100 ml inkoken, neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Schep 8 bollen ijs in 4 glazen en schenk de camparisiroop erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 245 kcal
- eiwit 0 g
- koolhydraten 52 g
- vet 0 g