bewaar
Sinaasappelsorbetijs met camparisiroop
Sinaasappelsorbetijs met camparisiroop
bewaar

Sinaasappelsorbetijs met camparisiroop

20 min. bereiden
5 uur wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 ml

bloedsinaasappelsap

175 g

witte basterdsuiker

100 ml

Campari

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak (inhoud 1 liter)

Aan de slag

1

Verwarm (zonder te laten koken) 300 ml bloedsinaasappelsap, 125 g suiker en 300 ml water tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Schenk in de diepvriesbak en zet 2 uur in de vriezer. Roer daarna elke 30 min. los met een vork. Na 4-5 uur heeft het sorbetijs de juiste structuur.

2

Breng in een steelpan de Campari met de rest van het sap en de suiker aan de kook. Laat het mengsel tot 100 ml inkoken, neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Schep 8 bollen ijs in 4 glazen en schenk de camparisiroop erover.