bewaar
Asperges in oranjesaus
Asperges in oranjesaus
bewaar

Asperges in oranjesaus

30 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 maal 500 g

witte asperges

2

eierdooiers

200 g

koude roomboter

2 eetlepels

bloedsinaasappelsap

witte peper

Aan de slag

Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan (of grote pan) asperges in ruim kokend water met zout 10 min. koken. Van vuur af nog 10 min. afgedekt in kookwater laten staan. In pan water aan de kook brengen. In kom of kleinere pan eierdooiers romig kloppen met 2 el water en mespunt zout. Vuur laag draaien en kom boven pan met water hangen (au bain marie). Klontjes boter een voor een door dooiers kloppen. Blijven kloppen tot romige, gebonden saus ontstaat. Sinaasappelsap erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en op warme schaal leggen. Saus over asperges scheppen en eventueel garneren met reepjes sinaasappelschil. Serveren bij gekookte krieltjes of verse pasta.