bewaar
Warme perziken met dessertwijn en bitterkoekjesijs
Warme perziken met dessertwijn en bitterkoekjesijs
bewaar

Warme perziken met dessertwijn en bitterkoekjesijs

15 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

perziken

2 zakjes

vanillesuiker

100 ml

Vin Santo

8 bolletjes

bitterkoekjesijs

1 bakje

blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Perziken wassen, halveren en pit verwijderen. Perzikhelften met snijvlak naar boven in ingevette ovenschaal leggen. Bestrooien met vanillesuiker en dessertwijn erover sprenkelen. Ca. 10 min. in oven zetten, tot het fruit zacht is. Perzikhelften op bolle kanten op vier bordjes leggen. In holtes van perziken bolletjes ijs scheppen. Bessen over perziken verdelen. In ovenschaal achtergebleven sap erover druppelen.

algemeenIn plaats van Vin Santo kan ook Amaretto (amandellikeur, slijter) gebruikt worden.