Perziken met ijs

Advertentie
Ingrediënten
- ½ liter vanilleroomijs (bak a 1 liter)
- 10 cantuccinikoekjes (pak 150 g)
- 100 ml Vin Santo Tegrino (rode wijn)
- 2 el suiker
- 1 vanillestokje (zakje 15 g)
- 1 blik perziken op lichte siroop (ca. 410 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Neem het ijs 20 min. van tevoren uit de diepvries. Bewaar 4 cantuccinikoekjes, breek de rest in stukjes of verkruimel met de deegroller. Schep door het ijs. Doe het ijs in een afgesloten bak en bevries minstens 1 uur opnieuw. Breng de wijn met de suiker al roerend aan de kook. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg eerst het merg en daarna het sap van de perziken toe aan de wijn. Laat het kookvocht 10 min. op hoog vuur tot siroopdikte inkoken. Schep de perziken op een bord met een bolletje ijs ernaast. Schenk de siroop erover en garneer met de achtergehouden cantuccini.
Tip:
In plaats van perziken kunt u ook abrikozen gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 56 g
- vet 13 g