Ingrediënten
4 personen
500 ml
vanilleroomijs
10
cantuccinikoekjes
100 ml
Vin Santo Tegrino
2 el
suiker
1
vanillestokje
1 blik
perziken op lichte siroop
Aan de slag
Neem het ijs 20 min. van tevoren uit de diepvries. Bewaar 4 cantuccinikoekjes, breek de rest in stukjes of verkruimel met de deegroller. Schep door het ijs. Doe het ijs in een afgesloten bak en bevries minstens 1 uur opnieuw. Breng de wijn met de suiker al roerend aan de kook. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg eerst het merg en daarna het sap van de perziken toe aan de wijn. Laat het kookvocht 10 min. op hoog vuur tot siroopdikte inkoken. Schep de perziken op een bord met een bolletje ijs ernaast. Schenk de siroop erover en garneer met de achtergehouden cantuccini.
Perziken met ijs

nagerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Neem het ijs 20 min. van tevoren uit de diepvries. Bewaar 4 cantuccinikoekjes, breek de rest in stukjes of verkruimel met de deegroller. Schep door het ijs. Doe het ijs in een afgesloten bak en bevries minstens 1 uur opnieuw. Breng de wijn met de suiker al roerend aan de kook. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg eerst het merg en daarna het sap van de perziken toe aan de wijn. Laat het kookvocht 10 min. op hoog vuur tot siroopdikte inkoken. Schep de perziken op een bord met een bolletje ijs ernaast. Schenk de siroop erover en garneer met de achtergehouden cantuccini.
algemeen:In plaats van perziken kunt u ook abrikozen gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 ml vanilleroomijs
10 cantuccinikoekjes
100 ml Vin Santo Tegrino
2 el suiker
1 vanillestokje
1 blik perziken op lichte siroop