bewaar
Perziken met ijs
Perziken met ijs
bewaar

Perziken met ijs

15 min. bereiden
1 uur wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ liter

vanilleroomijs

10

cantuccinikoekjes

100 ml

Vin Santo Tegrino

2 el

suiker

1

vanillestokje

1 blik

perziken op lichte siroop

Aan de slag

Neem het ijs 20 min. van tevoren uit de diepvries. Bewaar 4 cantuccinikoekjes, breek de rest in stukjes of verkruimel met de deegroller. Schep door het ijs. Doe het ijs in een afgesloten bak en bevries minstens 1 uur opnieuw. Breng de wijn met de suiker al roerend aan de kook. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg eerst het merg en daarna het sap van de perziken toe aan de wijn. Laat het kookvocht 10 min. op hoog vuur tot siroopdikte inkoken. Schep de perziken op een bord met een bolletje ijs ernaast. Schenk de siroop erover en garneer met de achtergehouden cantuccini.

algemeenIn plaats van perziken kunt u ook abrikozen gebruiken.