bewaar
Ricotta-aardbeientoetje
Ricotta-aardbeientoetje
bewaar

Ricotta-aardbeientoetje

Het ricottamengsel gaat samen met de aardbeien de oven in. Het resultaat: een heerlijk dessert.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

100 g

witte basterdsuiker

250 g

ricotta

1

citroen

50 g

pijnboompitten

250 g

verse aardbei

50 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltjes

Het ricottamengsel gaat samen met de aardbeien de oven in. Het resultaat: een heerlijk dessert.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten samen met de suiker in een vetvrije kom met een mixer tot stijve pieken. Klop in een andere kom de eierdooiers met de suiker romig en luchtig. Schep de ricotta door het dooiermengsel. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoor.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil fijn en per de vrucht uit. Rooster de pijnboompitten. Roer de citroenrasp en -sap met de bloem en pijnboompitten door het ricottamengsel. Vet de schaaltjes in en verdeel de aardbeien over de schaaltjes.

3

Schep het ricottamengsel op de aardbeien. Zet de schaaltjes op het rooster en schuif in het midden van de oven. Bak de desserts in ca. 20 min. gaar. Laat iets afkoelen voor het serveren.

variatietipAls variatie zijn frambozen, vers of diepvries, ook geschikt.