bewaar
Sabayon met aardbeien
Sabayon met aardbeien
bewaar

Sabayon met aardbeien

Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en likeur. Lekker met aardbeien.

20 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

verse aardbei

4

middelgrote eieren

3 el

witte basterdsuiker

100 ml

anijslikeur

Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en likeur. Lekker met aardbeien.

Aan de slag

1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien voorzichtig. Laat in een vergiet uitlekken. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de wijnglazen of glazen schaaltjes. Breng in een pan ruim water aan de kook. Splits ondertussen de eieren.

2

Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers (eiwit wordt niet gebruikt) en suiker ca. 5 min. met de mixer, tot het mengsel lichtgeel en romig is. Zet het vuur zeer laag, zodat het water onder het kookpunt blijft. Zet de kom op de pan (bodem mag het water niet raken).

3

Schenk de likeur al kloppend met mixer geleidelijk bij het dooiermengsel. Blijf het mengsel 10-15 min. kloppen, tot de sabayon gebonden en luchtig is. Schep de sabayon over de aardbeien en serveer direct.

tip

variatietipDe sabayon kan ook gemaakt worden met een zoete wijn, zoals Muscat de Lunel, zoete sherry of marsala.