Ri­cot­ta gnoc­chi

Zelf gnocchi maken in minder dan 30 minuten? Het kan!

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zelf gnocchi maken in minder dan 30 minuten? Het kan! 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schuimspaan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de ricotta uitlekken in een zeef en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de blaadjes van de kruiden fijn, behalve de salie en de rozemarijn (de rozemarijn wordt niet gebruikt). Rasp de kaas. Meng de ricotta in een kom snel met de bloem, 4/5 van de parmezaan, het ei, het zout, de kruiden en de citroenrasp. Voeg peper naar smaak toe. Meng het ricottadeeg niet te lang, het moet net samenhangen maar niet gaan plakken.
  2. Verdeel het deeg in zes stukken. Maak op een met bloem bestoven werkblad van elk stuk deeg rollen van ca. 2 cm doorsnee. Snijd in plakjes van ca. 1 cm. Kook de gnocchi in ruim kokend water met eventueel zout in ca. 4 min. in twee gedeeltes gaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Smelt ondertussen de boter op laag vuur met de salieblaadjes uit de kruidenmix. Verdeel de gnocchi over de diepe borden en giet de boter er over. Bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met citroenrasp.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Ricotta gnocchi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­cot­ta gnoc­chi

1
1
  • 300 g ricotta
  • 1 citroen

Laat de ricotta uitlekken in een zeef en rasp de gele schil van de citroen.

2
2
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 125 g Parmezaanse kaas

Snijd de blaadjes van de kruiden fijn, behalve de salie en de rozemarijn (de rozemarijn wordt niet gebruikt). Rasp de kaas.

3
3
  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • 1½ tl zout

Meng de ricotta in een kom snel met de bloem, 4/5 van de parmezaan, het ei, het zout, de kruiden en de citroenrasp.

4
4

Voeg peper naar smaak toe. Meng het ricottadeeg niet te lang. Het moet net samenhangen, maar niet gaan plakken.

5
5

Verdeel het deeg in zes stukken. Maak op een met bloem bestoven werkblad van elk stuk deeg rollen van ca. 2 cm doorsnee.

6
6

Snijd in plakjes van ca. 1 cm.

7
7

Kook de gnocchi in ruim kokend water met eventueel zout in ca. 4 min. in twee gedeeltes gaar.

8
8

Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en laat goed uitlekken.

9
9
  • 75 g boter

Smelt ondertussen de boter op laag vuur met de salieblaadjes uit de kruidenmix.

10
10

Verdeel de gnocchi over diepe borden en giet de boter erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met citroenrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.