bewaar
Peperonata (gestoofde paprika)
Peperonata (gestoofde paprika)
bewaar

Peperonata (gestoofde paprika)

50 min. bereiden
20 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

1

rode paprika

1

gele paprika

3 el

olijfolie

1 bakje

uiensnippers

1 stengel

bleekselderij

1 teen

knoflook

1 blik

tomatenblokjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier, plastic zak

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en grill de paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Laat de paprika’s in een afgesloten plastic zak 20 min. afkoelen, zodat het vel gemakkelijk te pellen is.

2

Snijd de paprika’s in smalle reepjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 5 min. Voeg de paprika, bleekselderij, knoflook en tomatenblokjes toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 20 min. sudderen.

3

Breng de peperonata op smaak met peper en zout en serveer (lauw)warm. Garneer eventueel met 1 el fijngesneden peterselie of basilicum.

tip

algemeenU kunt stap 1 een dag van tevoren bereiden. Bewaar de paprika?s tot gebruik in de koelkast.