bewaar
Gestoofde paprika
Gestoofde paprika
bewaar

Gestoofde paprika

20 min. bereiden
40 min. wachten
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse basilicum

1

ui

3 tenen

knoflook

3

rode paprika's

3

anjovisfilets in olie in pot

3 el

traditionele olijfolie

50 ml

droge witte wijn

1

gedroogde laurierblaadjes

400 g

tomatenblokjes

Aan de slag

1

Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de ui in dunne parten. Haal de blaadjes van het basilicum. Snijd de paprika in stukken. Snijd de ansjovis fijn.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de ansjovis, knoflook en ui op laag vuur 10 min. Voeg de paprika toe en bak nog 5 min. Schenk de wijn erbij en laat even koken.

3

Voeg de tomatenblokjes en laurier toe en stoof de paprika op heel laag vuur met de deksel op de pan 30 min. Neem de deksel van de pan en laat de peperonata, het paprikamengsel, op hoog vuur in 10 min. lichtbruin kleuren. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.