Kalfsschnitzels met parmaham

Advertentie
Ingrediënten
- 4 kalfsschnitzels
- 8 plakken Fiorucci Prosciutto di Parma (ham)
- 8 grote salieblaadjes (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix, 20 g)
- 3 el olijfolie
- 6 el Marsala (Gall&Gall)
- 100 ml runderbouillon (van tablet of uit pot)
- 1 el boter
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vlees in de breedte doormidden snijden en met peper bestrooien. Op elk stuk vlees 1 plak ham en 1 blaadje salie leggen. Met cocktailprikkers vastzetten. In ruime koekenpan olie verhitten en hierin schnitzels 1-2 min. per kant bakken. Vlees uit pan nemen en op voorverwarmde schaal leggen. Met zout bestrooien en warmhouden. Achtergebleven bakvet afblussen met marsala. Bouillon erbij schenken. Met houten spatel aanbaksels losroeren. Saus op hoog vuur tot helft laten inkoken. Boter erdoor roeren en laten smelten. Saus over vlees schenken en opdienen.
Tip:
Het kalfsvlees kan ook vervangen worden door kipfilet à la minute of kalkoenschnitzels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 0 g
- vet 24 g