bewaar
Kalfsschnitzels met parmaham
Kalfsschnitzels met parmaham
bewaar

Kalfsschnitzels met parmaham

15 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kalfsschnitzels

8 plakken

Fiorucci Prosciutto di Parma

8 grote

salieblaadjes

3 el

olijfolie

6 el

Marsala

100 ml

runderbouillon

1 el

boter

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

Vlees in de breedte doormidden snijden en met peper bestrooien. Op elk stuk vlees 1 plak ham en 1 blaadje salie leggen. Met cocktailprikkers vastzetten. In ruime koekenpan olie verhitten en hierin schnitzels 1-2 min. per kant bakken. Vlees uit pan nemen en op voorverwarmde schaal leggen. Met zout bestrooien en warmhouden. Achtergebleven bakvet afblussen met marsala. Bouillon erbij schenken. Met houten spatel aanbaksels losroeren. Saus op hoog vuur tot helft laten inkoken. Boter erdoor roeren en laten smelten. Saus over vlees schenken en opdienen.

algemeenHet kalfsvlees kan ook vervangen worden door kipfilet à la minute of kalkoenschnitzels.