bewaar
Italiaans vispotje
Italiaans vispotje
bewaar

Italiaans vispotje

45 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4 teentjes

knoflook

2 eetlepels

olijfolie

1 pak

gezeefde tomaten

100 ml

droge witte wijn

100 ml

visfond

3 bakjes

fruits de mer

200 g

zeewolffilet

½

citroen

1 zakje

verse peterselie

Aan de slag

In hapjespan ui en helft van knoflook in olie fruiten. Gezeefde tomaten, wijn en visfond toevoegen en langzaam aan de kook laten komen. Vuur laag zetten en saus zonder deksel 5 min. laten sudderen. Zeevruchten en vis door saus scheppen en gerecht nog 5 min. stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In kommetje peterselie mengen met citroenrasp en rest van knoflook (= gremolata). Vispotje over vier diepe borden verdelen, bestrooien met gremolata. Lekker met stevig brood, bijvoorbeeld Pane Dolce Vita, om in het stoofvocht te dopen.

tip

algemeenGremolata is een mengsel van fijngehakte peterselie, citroenrasp en fijngehakte knoflook en wordt traditioneel vlak voor het opdienen over ossobucco (gestoofde kalfsschenkel) gestrooid. Maar het is ook bij dit vispotje heel smakelijk.