bewaar
Italiaans stoofvlees
Italiaans stoofvlees
bewaar

Italiaans stoofvlees

Je hele huis ruikt heerlijk naar Italiaanse kruiden, zacht stoofvlees en tomaat. Bellissima!

25 min. bereiden
2 uur wachten
730waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

ui

4 tenen

knoflook

900 g

riblappen

2 el

tarwebloem

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

8 el

traditionele olijfolie

70 g

tomatenpuree

500 g

trostomaat

300 ml

droge witte wijn

1

citroen

20 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Je hele huis ruikt heerlijk naar Italiaanse kruiden, zacht stoofvlees en tomaat. Bellissima!

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Meng het vlees in een kom met peper, eventueel zout en de bloem. Wikkel om het bosje kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop.

2

Verhit 1/4 van de olie in een braadpan en bak 1/3 van het vlees bruin. Neem uit de pan. Bak op dezelfde manier de overige 2 porties vlees.

3

Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui en de helft van de fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min. Zet het vuur hoger en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min.

4

Snijd de tomaten in blokjes. Voeg met de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 uur stoven, met de deksel half op de pan. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie zeer fijn en meng met het citroenrasp en de rest van de knoflook. Dit mengsel heet gremolata. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata.

combinatietipLekker met tagliatelle.

Italiaans stoofvlees

Instructievideo - 02:54 min.