bewaar
Italiaanse tomatenfondue met witte wijn
Italiaanse tomatenfondue met witte wijn
bewaar

Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

olijfolie

3

trostomaten

½ zakje

verse Italiaanse kruidenmix

3

vleesbouillontabletten

300 ml

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • wijde fonduepan met rechaud

  • metalen schepnetjes

Aan de slag

In pan ui en knoflook in olie 3 min. zachtjes bakken. Tomaten en kruidenmix toevoegen en 3 min. meebakken. Regelmatig omscheppen. Bouillontabletten erboven verkruimelen, wijn en 1 liter water toevoegen. Bouillon aan de kook brengen, 5 min. zachtjes laten doorkoken en dan boven fonduepan door fijne zeef schenken. Achtergebleven tomatenpulp met bolle kant van lepel door zeef wrijven. Tomatenbouillon opnieuw aan de kook brengen. Fonduepan en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetje telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden.

algemeenOm in de bouillon te garen: - kort voorgekookte gevulde pasta (bijv. tortellini of ravioli) - rolletjes van kalkoenschnitzel met prei - kalfsgehaktballetjes met salie - plakjes biefstuk, gevuld met rucola - in repen gesneden oesterzwammen - fijne champignons - cherrytomaatjes - stukjes courgette - kleine broccoliroosjes - aspergetips of stukjes groene asperge.