bewaar
Italiaanse broodsoep met gegrilde courgette
Italiaanse broodsoep met gegrilde courgette
bewaar

Italiaanse broodsoep met gegrilde courgette

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

olijfolie

1 kleine

ui

1 teentje

knoflook

3 rijpe

trostomaten

½ zakje

verse Italiaanse kruiden

2

vleesbouillontabletten

150 g

courgette

4 sneetjes

grof volkorenbrood

50 g

pittige kaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

In grote pan 2 el olie verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Knoflook 1 min. meebakken. Tomaten en kruiden toevoegen en mengsel ca. 3 min. zachtjes bakken, regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen en soep 5 min. zachtjes doorkoken. Intussen grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Plakjes courgette bestrijken met 1 el olie en in grillpan in 2 min. beetgaar roosteren met mooi streeppatroon, plakjes halverwege keren. Brood in broodrooster roosteren. Sneetjes bedruppelen met 1 el olie en in blokjes snijden. Blokjes brood en courgette over vier borden verdelen. Hete soep op smaak brengen met peper en op brood en courgette scheppen. Kaas erover strooien.

tip

algemeenNog sneller: Vervang de verse tomaten door een half blik tomatenblokjes (a 400 g). Voeg dan 9 dl water toe.