Italiaanse broodsoep met gegrilde courgette

Advertentie
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 kleine ui (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 3 rijpe trostomaten (ontveld en fijngesneden)
- ½ zakje verse Italiaanse kruiden ((a 20 g), fijngehakt)
- 2 vleesbouillontabletten (verkruimeld)
- 150 g courgette (in plakjes)
- 4 sneetjes grof volkorenbrood
- 50 g pittige kaas ((bijv. grana padano), versgeraspt)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In grote pan 2 el olie verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Knoflook 1 min. meebakken. Tomaten en kruiden toevoegen en mengsel ca. 3 min. zachtjes bakken, regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen en soep 5 min. zachtjes doorkoken. Intussen grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Plakjes courgette bestrijken met 1 el olie en in grillpan in 2 min. beetgaar roosteren met mooi streeppatroon, plakjes halverwege keren. Brood in broodrooster roosteren. Sneetjes bedruppelen met 1 el olie en in blokjes snijden. Blokjes brood en courgette over vier borden verdelen. Hete soep op smaak brengen met peper en op brood en courgette scheppen. Kaas erover strooien.
Tip:
Nog sneller: Vervang de verse tomaten door een half blik tomatenblokjes (a 400 g). Voeg dan 9 dl water toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 19 g
- vet 15 g