Snel­le ker­sen­cla­fou­tis

Klassiek wordt clafoutis gemaakt van kersen mét pit. Doordat de kersen dan minder vocht verliezen tijdens het bakken, blijft de clafoutis steviger.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(319) waardeer
frans nagerecht Klassiek wordt clafoutis gemaakt van kersen mét pit. Doordat de kersen dan minder vocht verliezen tijdens het bakken, blijft de clafoutis steviger. 6 personen
4 319

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 24 cm, ingevet met ongezouten roomboter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur onder regelmatig roeren. Vet de taartvorm in met wat extra (niet gesmolten) boter.
  2. Ontpit eventueel de kersen en verdeel ze over de taartvorm. Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de suiker erdoor. Klop de eieren erdoor, gevolgd door de melk en gesmolten boter, tot er geen klontjes meer zijn.
  3. Schenk het beslag over de kersen. Bak de clafoutis in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met de poedersuiker. Serveer warm.

bereidingstip:

Klassiek wordt clafoutis gemaakt van kersen mét pit. Doordat de kersen dan minder vocht verliezen tijdens het bakken, blijft de clafoutis steviger. Maar je kunt hem ook goed maken met ontpitte kersen.

variatietip:

Je kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 31 g
    waarvan suikers 20 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Snelle kersenclafoutis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ker­sen­cla­fou­tis

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 30 g ongezouten roomboter

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur onder regelmatig roeren. Vet de taartvorm in met wat extra (niet gesmolten) boter.

3
3
  • 400 g kersen

Ontpit eventueel de kersen en verdeel ze over de taartvorm.

4
4
  • 75 g tarwebloem
  • 1 mespunt zout
  • 65 g witte basterdsuiker

Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de suiker erdoor.

5
5
  • 3 middelgrote eieren
  • 300 ml volle melk

Klop de eieren erdoor, gevolgd door de melk en gesmolten boter, tot er geen klontjes meer zijn.

6
6

Schenk het beslag over de kersen. Bak de clafoutis in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.

7
7
  • 2 el poedersuiker

Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met de poedersuiker. Serveer warm.

bereidingstip:

Klassiek wordt clafoutis gemaakt van kersen mét pit. Doordat de kersen dan minder vocht verliezen tijdens het bakken, blijft de clafoutis steviger. Maar je kunt hem ook goed maken met ontpitte kersen.

variatietip:

Je kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.