bewaar
Mosselsalade met citroenmayonaise
Mosselsalade met citroenmayonaise
bewaar

Mosselsalade met citroenmayonaise

10 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

4 sneetjes

bruin casinobrood

4 el

olijfmayonaise

1

avocado

200 g

gemengde sla

2 el

traditionele olijfolie

300 g

koelvers gekookte mosselen

5 sprietjes

verse bieslook

Aan de slag

Pers de citroen uit. Rooster het brood. Meng de helft van het citroensap door de mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel de avocado met 1 tl citroensap. Verdeel de sla over borden en besprenkel met de rest van het citroensap en de olie. Verdeel de avocado en mosselen over de sla. Schep de mayonaise op de mosselsalade. Garneer met de bieslook. Snijd het brood schuin door en serveer bij de salade.