Ge­bak­ken schol in gries­meel­korst

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Artisjokken laten uitlekken en in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. Boven steelpan 1/2 citroen uitpersen en samen met 1/2 dl olie en knoflook aan de kook brengen. Van vuur af artisjokken erdoor scheppen en 2 takjes selderij erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. Rest van citroen in dunne plakjes snijden.
  2. Visfilets met keukenpapier droogdeppen. In een diep bord ei loskloppen. In ander diep bord griesmeel, zout en peper door elkaar scheppen. Visfilets door losgeklopt ei en vervolgens door griesmeelmengsel halen. Rest van olie in pan verhitten en vis in 6 à 7 minuten lichtbruin bakken. Artisjokkenplakjes over bodem van vier platte borden verdelen. Vis erbovenop leggen. Garneren met partjes citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.