bewaar
Pêche Melba
Pêche Melba
bewaar

Pêche Melba

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

250 ml

fruitige witte wijn

1

vanillestokje

3 eetlepels

honing

4

perziken

250 g

frambozen

8 bolletjes

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

In pan wijn met opengesneden vanillestokje aan de kook brengen. Honing erin oplossen en vuur laag draaien. Perziken halveren, pit verwijderen. Perziken in wijn leggen en 8 min. zachtjes verwarmen (pocheren). Halverwege omkeren. Perziken met schuimspaan op bord scheppen. Kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. tot helft laten inkoken. Vanillestokje verwijderen. Frambozen in keukenmachine of in hoge kom met staafmixer pureren. Frambozenpuree door zeef wrijven om pitjes te verwijderen. Ingekookte wijn door puree roeren. Afgekoelde perziken ontvellen. Op elk bord 1 bol vanilleijs leggen en hierop 1 omgekeerde perzikhelft leggen, licht aandrukken. Naast ijs andere perzikhelft leggen en hierin bol ijs scheppen. Frambozensaus erover scheppen.

tip

algemeenIn plaats van verse frambozen kunt u ook een bakje diepgevroren frambozen (330 g) gebruiken.