Geroosterde-paprikasalade

mediterraan
voorgerecht
4 personen
3
26
Advertentie
Ingrediënten
- 1 grote rode paprika (of 2 kleine)
- 1 grote gele paprika (of 2 kleine)
- 1 groene paprika
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 zakje veldsla (75 g)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Grill voorverwarmen. Paprika's halveren, zaadlijsten en steeltjes verwijderen. Met snijkant naar beneden op met aluminiumfolie bekleed rooster leggen. Paprika 10 cm onder grill schuiven en 10-12 min. roosteren tot ze zwart geblakerd zijn. Paprika's in afgesloten plastic zak of pan met deksel 10 min. laten afkoelen. Velletjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
- Peterselie boven kommetje fijn knippen. Knoflook, olie, citroensap, peper en zout toevoegen en tot dressing kloppen. Paprika en kappertjes door dressing mengen. Veldsla over vier bordjes verdelen en paprikareepjes ernaast leggen. Resterende dressing erover sprenkelen. Lekker met pain de campagne.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 8 g
- vet 15 g