bewaar
Geroosterde-paprikasalade
Geroosterde-paprikasalade
bewaar

Geroosterde-paprikasalade

35 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

rode paprika

1 grote

gele paprika

1

groene paprika

1 teentje

knoflook

½ zakje

verse peterselie

6 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

citroensap

1 eetlepel

kappertjes

1 zakje

veldsla

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Grill voorverwarmen. Paprika's halveren, zaadlijsten en steeltjes verwijderen. Met snijkant naar beneden op met aluminiumfolie bekleed rooster leggen. Paprika 10 cm onder grill schuiven en 10-12 min. roosteren tot ze zwart geblakerd zijn. Paprika's in afgesloten plastic zak of pan met deksel 10 min. laten afkoelen. Velletjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.

2

Peterselie boven kommetje fijn knippen. Knoflook, olie, citroensap, peper en zout toevoegen en tot dressing kloppen. Paprika en kappertjes door dressing mengen. Veldsla over vier bordjes verdelen en paprikareepjes ernaast leggen. Resterende dressing erover sprenkelen. Lekker met pain de campagne.