bewaar
Gemarineerde geroosterde paprika's
Gemarineerde geroosterde paprika's
bewaar

Gemarineerde geroosterde paprika's

35 min. bereiden
8 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

rode paprika

1

groene paprika

1

gele paprika

½

citroen

1 teentje

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

kappertjes

Aan de slag

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's ca. 5 cm onder grill in ca. 15 minuten zwart roosteren, elke 5 minuten keren. Paprika's ca. 5 minuten afgedekt laten afkoelen. Met scherp mesje vel eraf trekken. Paprika's halveren, vocht opvangen, zaad en zaadlijsten verwijderen. Paprika's in repen snijden en op schaal rangschikken. Citroen uitpersen. Knoflook pellen en hakken. In kommetje vocht van paprika's met olijfolie, citroensap en knoflook tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Dressing over paprika's schenken en omscheppen. Kappertjes erover strooien. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.