bewaar
Hemel en aarde
Hemel en aarde
bewaar

Hemel en aarde

30 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

kruimige aardappels

750 g

moesappels

zout

1

kaneelstokje

1 duopakje

magere spekreepjes

50 g

suiker

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • aardappelstamper

Aan de slag

Aardappels schillen en wassen. Appels schillen en klokhuizen verwijderen. Aardappels en appels in vieren snijden. In pan met water en wat zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen in andere pan appels met klein laagje water en kaneelstokje in 10 à 15 minuten tot grove moes koken. In droge koekenpan spekjes knapperig bakken. Spekjes uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Suiker door appelmoes mengen. Aardappels afgieten en met stamper grof pureren. Appelmoes door aardappelpuree mengen en spekjes erover verdelen.