bewaar
Vleespastei
Vleespastei
bewaar

Vleespastei

1 uur 45 min. bereiden
3 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

hamlappen

150 g

kalfslapjes

1

ui

1 teentje

knoflook

3 takjes

tijm

300 g

half-om-halfgehakt

4 eetlepels

droge witte wijn

2 eetlepels

brandewijn

zout en versgemalen peper

150 g

katenspek

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • ovenvaste (pastei)vorm inhoud ca. 1 3/4 liter

Aan de slag

Ham- en kalfslappen heel fijn snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom gehakt, vlees, ui, knoflook, tijm, wijn en brandewijn mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm bekleden met plakjes katenspek, spek iets over rand laten hangen. Vleesmengsel in vorm scheppen en spek eroverheen vouwen. Vorm afdekken met aluminiumfolie en in braadslee of grotere schaal zetten. Braadslee vullen met kokend water. Pastei in oven zetten, oven verwarmen op 175 °C of gasovenstand 3 en pastei in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Vleespastei helemaal laten afkoelen. Lekker met brood en salade.