Vleespastei

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g hamlappen
- 150 g kalfslapjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes tijm
- 300 g half-om-halfgehakt
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 2 eetlepels brandewijn (Gall&Gall)
- zout en versgemalen peper
- 150 g katenspek (plakjes)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- ovenvaste (pastei)vorm inhoud ca. 1 3/4 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ham- en kalfslappen heel fijn snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom gehakt, vlees, ui, knoflook, tijm, wijn en brandewijn mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm bekleden met plakjes katenspek, spek iets over rand laten hangen. Vleesmengsel in vorm scheppen en spek eroverheen vouwen. Vorm afdekken met aluminiumfolie en in braadslee of grotere schaal zetten. Braadslee vullen met kokend water. Pastei in oven zetten, oven verwarmen op 175 °C of gasovenstand 3 en pastei in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Vleespastei helemaal laten afkoelen. Lekker met brood en salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 1 g
- vet 34 g