bewaar
Krik-krak-burger
Krik-krak-burger
bewaar

Krik-krak-burger

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

tartaartjes

4 theelepels

steak-kruiden

40 g

cornflakes

1 kleine

ui

3 eetlepels

olie

1 blikje

mangoschijven op siroop

2 eetlepels

rozijnen

4 eetlepels

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • plastic boterhamzakje

Aan de slag

1

Druk de tartaartjes iets platter. Strooi de steakkruiden aan allebei de kanten over de tartaartjes.

2

Doe de cornflakes in het plastic zakje en plet ze met je hand tot kruimels. Strooi de kruimels in een bord en druk de burgers er aan beide kanten in.

3

Haal het schilletje van de ui en leg de ui op z'n kant. Snij de ui in dunne plakjes.

4

Verwarm de olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de burgers en de plakjes ui in ongeveer 6 minuten bruin. Roer af en toe in de plakjes ui, zodat het ringen worden. Keer de burgers en de uiringen halverwege om.

5

Snij ondertussen de mangoschijven in blokjes. Schep de rozijnen en chilisaus erdoor. De salsa is klaar.

6

Leg op elke burger wat uiringen en geef er wat mangosalsa bij. Je kunt natuurlijk ook een ander sausje nemen! Serveren met patat.