Spinazieburrito's
We vervangen de klassiekers in burrito's een keer voor spinazie. Ook lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 pak diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 2 burrito seasoning mix (doos à 500 g)
- 150 ml water
- 150 g gemalen pittige kaas (zak à 150 g)
- 4 tomaten
- 8 tortillawraps
- 125 ml zure room
Keukenspullen
- grote ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 min. rul. Voeg de seasoningmix (uit de doos) en het water toe. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk met een lepel het vocht eruit. Schep de spinazie door het gehaktmengsel. Schep de kaas erdoor. Was de tomaten en snijd in stukjes.
- Verdeel het gehaktmengsel en de tomaat over de tortilla's en rol op. Vet de ovenschaal in. Leg de tortilla's in de ovenschaal, verdeel de room erover en bestrooi met de rest van de kaas. Laat de burrito's in ca. 15 min. in de oven bruin kleuren. Serveer met salsa (uit doos).
combinatietip:
Lekker met salade van friséesla en yoghurtdressing.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 310 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Spinazieburrito's
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazieburrito's
- 1 pak diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g rundergehakt
Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 min. rul.
- 2 burrito seasoning mix
- 150 ml water
Voeg de seasoningmix (uit de doos) en het water toe. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk met een lepel het vocht eruit.
- 75 g gemalen pittige kaas
- 4 tomaten
Schep de spinazie door het gehaktmengsel. Schep de kaas erdoor. Was de tomaten en snijd in stukjes.
- 8 tortillawraps
Verdeel het gehaktmengsel en de tomaat over de tortilla's en rol op. Vet de ovenschaal in.
- 125 ml zure room
- 75 g gemalen pittige kaas
Leg de tortilla's in de ovenschaal, verdeel de room erover en bestrooi met kaas.
Laat de burrito's in ca. 15 min. in de oven bruin kleuren. Serveer met salsa (uit doos).
combinatietip:
Lekker met salade van friséesla en yoghurtdressing.