bewaar
Aardappelgratin met groente
Aardappelgratin met groente
bewaar

Aardappelgratin met groente

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk slanke Provençaalse gratin.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

2 el

gedroogde Provençaalse kruiden

400 g

kikkererwten in blik

450 g

aardappelschijfjes

450 g

diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes

5

tomaten

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk slanke Provençaalse gratin.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.

2

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel om. Voeg de kikkererwten en Provençaalse kruiden toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze kort mee. Vet de ovenschaal in. Doe de helft van de bevroren spinazie in de ovenschaal. Bedek met de helft van het aardappelmengsel. Herhaal deze stap.

3

Snijd de tomaten in plakjes. Bedek de ovenschaal met de tomatenplakjes en de kaas. Bak de aardappelgratin ca. 45 min. in de oven.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.