Verstopte gehaktballetjes
Kun jij de gehaktballen vinden? Ja, onderin deze ovenschotel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g witte snelkookrijst
- 1 el ongezouten roomboter
- 12 Hollandse runderballetjes (schaal)
- 450 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
- 350 ml tomato frito (pakje)
- 100 g geraspte belegen kaas
Keukenspullen
- lage ovenschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de ovenschaal in. Verdeel de gehaktballetjes en spinazie over de schaal.
- Schenk de tomatensaus erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 25 min. bruin worden. Bestrooi na ca. 15 min. met kaas. Serveer de schotel met de gekookte rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 715 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Verstopte gehaktballetjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verstopte gehaktballetjes
Verwarm de oven voor op 225 °C.
- 250 g witte snelkookrijst
- 1 el ongezouten roomboter
- 12 Hollandse runderballetjes
- 450 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de ovenschaal in. Verdeel de gehaktballetjes en spinazie over de schaal.
- 350 ml tomato frito
Schenk de tomatensaus erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 25 min. bruin worden.
- 100 g geraspte belegen kaas
Bestrooi na ca. 15 min. met kaas. Serveer de schotel met de gekookte rijst.