Risotto met spinazie en noten
De noten zorgen voor een goede bite in deze romige, vegetarische risotto.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 250 g risottorijst (pak à 400 g)
- 1 groentebouillontablet
- 550 ml water
- 200 ml koksroom
- 450 g diepvries bladspinazie deelblokjes
- 100 g ongezouten gemengde noten (cup à 175 g)
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas (zakje)
Advertentie
Bereiden
- Pel de ui en snipper hem. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de rijst toe en laat ca. 1 min. meebakken. Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de bouillon en het water. Voeg na 15 min. de koksroom toe.
- Ontdooi intussen de spinazie volgens de verpakking. Hak de noten grof. Schep de spinazie, noten en 1/2 van de kaas door de rijst en verwarm door en door. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de rest van de kaas.
combinatietip:
Lekker met een groene salade met balsamicodressing.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 840 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Risotto met spinazie en noten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met spinazie en noten
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 250 g risottorijst
Pel de ui en snipper hem. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de rijst toe en laat ca. 1 min. meebakken.
- 1 groentebouillontablet
- 550 ml water
- 200 ml koksroom
Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de bouillon en het water. Voeg na 15 min. de koksroom toe.
- 450 g diepvries bladspinazie deelblokjes
- 100 g ongezouten gemengde noten
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Ontdooi intussen de spinazie volgens de verpakking. Hak de noten grof. Schep de spinazie, noten en kaas door de rijst en verwarm door en door.
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de kaas.
combinatietip:
Lekker met een groene salade met balsamicodressing.