Hartige taart met asperges
Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het filodeeg. Breng een grote pan met water aan de kook. Maak de asperges schoon en kook ze 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Dep rondom goed droog met keukenpapier.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Bestrijk een vel filodeeg aan beide kanten met boter en bekleed er de bodem van de bakplaat mee. Bestrijk de andere vellen deeg aan beide kanten met boter en stapel ze op het eerste vel.
Rasp de geitenkaas fijn. Snijd de basilicum grof. Doe de eieren met het basilicum en de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk het eimengsel op het filodeeg en verdeel de asperges er in de breedte over. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart in 20-25 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.
Hartige taart met asperges
Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
25 min. bereiden
100 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het filodeeg. Breng een grote pan met water aan de kook. Maak de asperges schoon en kook ze 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Dep rondom goed droog met keukenpapier.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Bestrijk een vel filodeeg aan beide kanten met boter en bekleed er de bodem van de bakplaat mee. Bestrijk de andere vellen deeg aan beide kanten met boter en stapel ze op het eerste vel.
Rasp de geitenkaas fijn. Snijd de basilicum grof. Doe de eieren met het basilicum en de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk het eimengsel op het filodeeg en verdeel de asperges er in de breedte over. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart in 20-25 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
8 vellen diepvries filodeeg
1 kg verse witte asperges
50 g ongezouten roomboter
100 g geitenkaas jong belegen 50+
15 g verse basilicum
3 middelgrote scharreleieren
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
schuimspaan
bakkwast
rechthoekige bakplaat (38 x 24 cm)
staafmixer met hoge beker