Hartige taart met asperges
bewaar
bewaar

Hartige taart met asperges

Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.

25 min. bereiden / 25 min. oventijd / 1 uur 40 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het filodeeg. Breng een grote pan met water aan de kook. Maak de asperges schoon en kook ze 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Dep rondom goed droog met keukenpapier.

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Bestrijk een vel filodeeg aan beide kanten met boter en bekleed er de bodem van de bakplaat mee. Bestrijk de andere vellen deeg aan beide kanten met boter en stapel ze op het eerste vel.

Rasp de geitenkaas fijn. Snijd de basilicum grof. Doe de eieren met het basilicum en de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schenk het eimengsel op het filodeeg en verdeel de asperges er in de breedte over. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart in 20-25 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige taart met asperges

Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig