bewaar
Volkorenspaghetti met ricotta en geroosterde groenten
Volkorenspaghetti met ricotta en geroosterde groenten
bewaar

Volkorenspaghetti met ricotta en geroosterde groenten

45 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

broccoli

250 g

kastanjechampignons

1

gele paprika

2

uien

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

tijm

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

400 g

volkoren spaghetti

2 eetlepels

citroensap

1 bakje

ricotta

½ zakje

verse peterselie

100 g

grofgeraspte pittige kaas

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Broccoli in kleine roosjes verdelen. Stronk dun schillen en in plakjes snijden. In braadslede broccoli, champignons, paprika, ui, knoflook en tijm door elkaar scheppen. Olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper. Braadslede 15 cm onder hete grill schuiven en groente in ca. 25 min. gaar roosteren, regelmatig omscheppen. Intussen spaghetti in 10-12 min. beetgaar koken. In kom ricotta mengen met citroensap, peterselie, zout, peper en 200 ml kookvocht van spaghetti. Spaghetti afgieten en terugdoen in pan. Saus erdoor roeren en geheel nog even zachtjes verwarmen. Spaghetti over vier diepe borden verdelen. Geroosterde groente erop scheppen. Serveren met geraspte kaas.