Volkorenspaghetti met ricotta en geroosterde groenten

Advertentie
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 250 g kastanjechampignons (schoongemaakt)
- 1 gele paprika (in grove stukken)
- 2 uien (in dunne partjes)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 eetlepel tijm (vers)
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 400 g volkoren spaghetti
- 2 eetlepels citroensap
- 1 bakje ricotta (250 g)
- ½ zakje verse peterselie (a 30 g fijngeknipt)
- 100 g grofgeraspte pittige kaas
Keukenspullen
- braadslede
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grill voorverwarmen. Broccoli in kleine roosjes verdelen. Stronk dun schillen en in plakjes snijden. In braadslede broccoli, champignons, paprika, ui, knoflook en tijm door elkaar scheppen. Olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper. Braadslede 15 cm onder hete grill schuiven en groente in ca. 25 min. gaar roosteren, regelmatig omscheppen. Intussen spaghetti in 10-12 min. beetgaar koken. In kom ricotta mengen met citroensap, peterselie, zout, peper en 200 ml kookvocht van spaghetti. Spaghetti afgieten en terugdoen in pan. Saus erdoor roeren en geheel nog even zachtjes verwarmen. Spaghetti over vier diepe borden verdelen. Geroosterde groente erop scheppen. Serveren met geraspte kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g