Ingrediënten
4 personen
5 takjes
koriander
100 g
zachte boter
1 theelepel
grof zeezout
½ theelepel
limoenrasp
5 eetlepels
olijfolie extra vierge
1 teentje
knoflook
4
verse tonijnsteaks
Dit heb je nodig
plasticfolie
grillpan
Aan de slag
Koriander grof knippen. Boter, 3/4 theelepel zeezout, limoensap en koriander door elkaar mengen. Boter op plasticfolie leggen, stevig oprollen en in koelkast leggen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In kom peperreepjes, limoenrasp en rest van zeezout door olie kloppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en erdoor scheppen. Tonijn met marinade bestrijken. Grillpan verhitten en tonijn in ca. 4 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren. Korianderboter in plakjes snijden en op tonijn leggen. Lekker met gegrilde paprikasalade en dikke snee warm (biologisch) boerenbrood.
Tonijn met korianderboter

hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Koriander grof knippen. Boter, 3/4 theelepel zeezout, limoensap en koriander door elkaar mengen. Boter op plasticfolie leggen, stevig oprollen en in koelkast leggen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In kom peperreepjes, limoenrasp en rest van zeezout door olie kloppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en erdoor scheppen. Tonijn met marinade bestrijken. Grillpan verhitten en tonijn in ca. 4 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren. Korianderboter in plakjes snijden en op tonijn leggen. Lekker met gegrilde paprikasalade en dikke snee warm (biologisch) boerenbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)5 takjes koriander
100 g zachte boter
1 theelepel grof zeezout
½ theelepel limoenrasp
5 eetlepels olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook
4 verse tonijnsteaks
Dit heb je nodig
plasticfolie
grillpan