Tonijn met korianderboter

Advertentie
Ingrediënten
- 5 takjes koriander
- 100 g zachte boter
- 1 theelepel grof zeezout
- ½ theelepel limoenrasp
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook
- 4 verse tonijnsteaks (a ca. 100 g)
Keukenspullen
- plasticfolie
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Koriander grof knippen. Boter, 3/4 theelepel zeezout, limoensap en koriander door elkaar mengen. Boter op plasticfolie leggen, stevig oprollen en in koelkast leggen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In kom peperreepjes, limoenrasp en rest van zeezout door olie kloppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en erdoor scheppen. Tonijn met marinade bestrijken. Grillpan verhitten en tonijn in ca. 4 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren. Korianderboter in plakjes snijden en op tonijn leggen. Lekker met gegrilde paprikasalade en dikke snee warm (biologisch) boerenbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 0 g
- vet 36 g