bewaar
Lamskoteletjes met piri-piri
Lamskoteletjes met piri-piri
bewaar

Lamskoteletjes met piri-piri

20 min. bereiden
6 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 teentjes

knoflook

12

lamskoteletjes

3

laurierblaadjes

zout

2

gedroogde chilipepertjes

2 dl

rode wijn

1 eetlepel

boter

1 theelepel

aardappelzetmeel

3 takjes

koriander

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Knoflook pellen en fijn hakken. Koteletjes en laurier in ondiepe schaal leggen. Koteletjes bestrooien met zout, pepers erboven verkruimelen en knoflook erover strooien. Wijn erbij schenken. Vlees afgedekt minimaal 6 uur (maximaal 2 dagen) in koelkast zetten, vlees af en toe keren.

2

Vlees uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In pan boter verhitten. Koteletjes in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren. Uit pan op bord scheppen. Marinade bij achtergebleven bakvet schenken en op hoog vuur ca. 1 minuut laten inkoken. Koteletjes toevoegen en afgedekt ca. 3 minuten in marinade stoven. In kopje aardappelmeel met 1/2 eetlepel water tot glad papje roeren, door stoofvocht roeren en al roerend laten koken tot licht gebonden saus ontstaat. Saus op smaak brengen met zout. Laurierblaadjes verwijderen. Koriander erboven in stukjes knippen. Lekker met worteltjes en in de schil gekookte aardappels.