bewaar
Garnalen in het zuur
Garnalen in het zuur
bewaar

Garnalen in het zuur

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teentje

knoflook

75 ml

olijfolie

1

laurierblaadje

1

gedroogd chilipepertje

4 takjes

koriander

3 el

witte-wijnazijn

2 bakjes

roze garnalen

Aan de slag

1

Ui pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en halveren. In pan olie verhitten en ui met knoflook en laurier op laag vuur in ca. 5 min. glazig bakken. Peper erboven verkruimelen. Koriander grof hakken. Azijn bij uimengsel schenken. Garnalen en koriander erdoor roeren en op laag vuur nog ca. 3 min. verwarmen. Garnalen in marinade laten afkoelen en minstens 24 uur afgedekt in koelkast zetten.

2

(Garnalen ca. 30 min. van tevoren uit koelkast nemen.) Garnalen in marinade met cocktailprikkers als borrelhapje serveren (voor ca. 8 personen) of als voorgerecht met brood en gemengde groene sla met koriander (voor 4 personen).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalen in het zuur

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig