bewaar
Tuinbonensoep met munt
Tuinbonensoep met munt
bewaar

Tuinbonensoep met munt

50 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

1 grote

ui

1 teen

knoflook

2 middelgrote

bloemige aardappels

1 sneetje

stevig witbrood

4 eetlepels

olijfolie

450 g

tuinbonen

2

kippenbouillontabletten

zout en versgemalen peper

4 takjes

munt

4 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Ui en knoflook pellen en snipperen. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Van brood korstjes snijden en brood in dobbelsteentjes snijden. In ruime (soep)pan 3 eetlepels olie verhitten en ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Aardappels toevoegen en al omscheppend 3 à 4 minuten meebakken. Tuinbonen, bouillontabletten en 1 1/4 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Soep op laag vuur ca. 25 minuten laten sudderen, tot aardappels zacht zijn. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en blokjes brood aan alle kanten goudbruin en knapperig bakken. Soep boven grote kom zeven en groenten met behulp van keukenmachine of staafmixer pureren. Groentepuree met bouillon terugdoen in pan en geheel al roerend zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Muntblaadjes en peterselie fijn hakken. Soep over vier kommen verdelen en kruiden en blokjes brood erover strooien. Lekker met knapperig brood.