bewaar
Preisoep
Preisoep
bewaar

Preisoep

20 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

witbrood

5 eetlepels

olijfolie

3 tenen

knoflook

100 g

magere spekreepjes

300 g

gesneden prei

2

kippenbouillontabletten

zout

peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Korst van brood afsnijden en brood in kleine blokjes van ca. 1 cm snijden. In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten. Eén teen knoflook in vieren snijden en even in olie bakken. Knoflook uit pan scheppen. Brood toevoegen en snel rondom goudbruin bakken. Croûtons op keukenpapier laten uitlekken. Rest van knoflook pellen en snipperen. In pan rest van olie verhitten en hierin spekjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook 1 minuut meebakken. Prei erdoor roeren. 1 Liter water en bouillonblokjes toevoegen, het geheel aan de kook brengen en bouillonblokjes oplossen. Vuur laag draaien en soep 8 à 10 minuten zachtjes laten koken, tot prei gaar is. Op smaak brengen met zout en peper. Soep serveren met croûtons.