bewaar
Griesmeel-amandeldessert
Griesmeel-amandeldessert
bewaar

Griesmeel-amandeldessert

35 min. bereiden
2 uur wachten
37waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3 zakjes

garneeramandelen

100 g

boter

200 g

tarwegriesmeel

5 dl

halfvolle melk

200 g

suiker

2 theelepels

kaneelpoeder

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vierkante/rechthoekige schaal inh. ca. 1 1/4 l

Aan de slag

1

12 amandelen achterhouden en rest fijn hakken (of in keukenmachine grof malen). In pan boter verhitten (niet bruin laten kleuren), griesmeel en amandelen toevoegen en al roerend ca. 15 minuten zachtjes lichtbruin roosteren. In pan melk met suiker al roerend aan de kook brengen. Melk met 1 theelepel kaneelpoeder door griesmeelmengsel roeren en 1 à 2 minuten zachtjes laten koken tot mengsel dikker is geworden. Schaal omspoelen met koud water en mengsel erin scheppen, met lepel bovenkant gladstrijken. Laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast zetten.

2

Helva op snijplank storten. Met mes ruit- of vierkant patroon maken. In elk ruitje 1 amandel steken. Bestrooien met rest van kaneelpoeder. Serveren met geklopte slagroom.